Garanti och Support

Support

Har du problem med datorn eller tillbehör kan du fel anmäla via våra hemsida, eller du kan nå vår service/support tekniker på följande sätt: (telefontid: vardagar 11:00-18:00).
Support: 031-163686 eller 0736547855
E-post: info@pcnode.net | pcnode@gmail.com

Garantier

Support är en mycket viktig del av vår verksamhet. När man köper en dator eller delar hos oss så har man bland annat livstids telefonsupport. Begränsad mjukvara support vid köp av dator utan Operativsystem (Windows). Vi erbjuder 1 års Garanti på de flesta produkter om inget annat anges och 2 års garanti på de flesta Bärbara datorer . I många fall sköter tillverkaren returhanteringen av sina produkter vid garantiärenden, kontakta tillverkaren.

  • 1 års garanti på alla PC system
  • 1 år på Hårdvara
  • 2 år på monitorer.
  • 1 års garanti på tillbehör som skrivare etc.

Utöver detta kan en del komponenter omfattas av en längre fabriksgaranti som då ges av tillverkaren.

Produkten skall transporteras ordentligt skyddad mot skador i form av t.ex. stötar och statisk elektricitet, även om den redan är skadad.

Produkter som är känsliga för statisk elektricitet som t.ex. minnen, processorer, hårddiskar, moderkort, grafikkort, ljudkort måste alltså återlämnas i antistatförpackning för att garantin skall gälla.

Garantin gäller ej om kunden genom vårdslöshet eller felaktig hantering skadat produkten..

Icke garantiservice

Service efter utgången garantitid eller service på produkter som inte kommer från oss, utföres till en timkostnad av 490:- kr/timme. Service sker inom 3-5 dagar.

Systemgaranti

Systemgaranti: Innebär att datorn får en garanti som även täcker felsökning av ett eventuellt problem av den monterade hårdvaran. Det innebär att man kan komma in med den monterade datorn och PC NODE går igenom den.
Motsatsen är att man köper lösa delar och monterar själv. Då får man själv felsöka och komma in med den trasiga produkten. Om produkten visar sig vara hel tages en felsökningavgift ut.